Hikayem…

4 Nisan 1968 de Ankara da doğdu. Yeni Turan İlkokulu (İskitler), Cebeci Ortaokulu ve Ankara Lisesinde öğrenimini tamamladıktan sonra, A.Ü. Fen Fakültesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümüne devam etti. Eğitimine bir yıl ara verdikten sonra 1989 yılında Anadolu Ü. İşletme Fakültesi, Yönetim – Planlama ve Organizasyon bölümünde iki yıl eğitim, daha sonra H. Ü. Devlet Konservatuarında Tütav tarafından “bale, modern dans, yaratıcı drama, diksiyon, dans, semazen, koreografi ve sahne sanatları eğitimi aldı. Halen A.Ü. İletişim Fakültesi (ANKUZEF) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde okumaktadır.

Çalıştığı Hocalar dan bazıları Cüneyt Gökçer, Bozkurt Güvenç, Bozkurt Kuruç, Ayten Gökçer, Adnan Erbaş. Halk Dansları Eğitimine 1979 yılında ilkokulda başladı ve takiben orta ve lise döneminde okul içi olarak devam etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yenişehir Gençlik Eğitim Merkezin de Müzik ve Türk Halk Müziği eğitimi aldıktan sonra, eğitimi çeşitli dernek, kurum ve üniversite eğitimi sırasında devam etti. Halen Türk Tanıtma Vakfı (TÜTAV)’ da dansçı ve eğitmen olarak devam etmektedir.

Yenimahalle Halk Eğitim Merkezinde M. E. B. Halk Oyunları Usta Öğretici kursunu başarıyla tamamladı. 2002 Nisan ayından itibaren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Hakem (Seçici Kurul Üyesi) Kursunu ve 2003 Ocak ayında Halk Oyunları Federasyonu Hakem Gözlemci Kurs ve Gelişim Seminerini tamamladı. Halen THOF Ulusal Seçici Kurul Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Uluslararası Halk Dansları Festivaller Birliği (IOV) üyesidir.

1991 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Semazen den SEMAZEN dersleri aldı, halen profesyonel olarak semazen çalışmalarına ve eğitmenliğine devam etmektedir.

Bülent Durmaz, aynı zamanda sırasıyla, A.Ü. Fen Fak.”de Kuruculuğunu yaptığı Yeni Boyut Tiyatro Topluluğu, AFTİT Tiyatro Topluluğu, A.Ü. Diş Hek. Fak. , A.Ü. Ziraat Fak. , A.Ü. Veteriner Hek. Fakültesinde, Afyon Kocatepe Ün. Tiyatro Topluluğu, Çanakkale Özel Eğitim Mrkz. nde, YKM Sanat Topluluğunda; Yönetmen, Eğitmen, Koreograf, Sahne Amiri, Oyuncu ve Sanat Yönetmenliği görevlerinde bulundu, Ankara Devlet Opera ve Balesinden 1999 yılında ayrıldı. M.E. B. Yaratıcı Drama Lideri sertifikaları bulunmakta ve eğitmenlik yapmaktadır.

Tiyatro ve Dans alanındaki çalışmalarında En İyi Koreograf, En İyi Işık, En İyi Dekor ve Sanat Yönetmeni Ödüllerini aldı. 1993 – 1999 yıllarında yerel ve bölgesel radyolarda Program Yapımcılığı ve Sunuculuğu görevlerinde bulundu. (Süper Show, Show FM, Sistem FM, Tesk FM)

1990 yılından bu yana ülkemizi 30 dan fazla ülkede gruplarıyla ve oyunlarıyla başarıyla temsil etti. Aynı zamanda özellikle yurt dışı olmak üzere tanıtım ve festival organizasyonları düzenledi ve 2000 yılında Kurduğu Ankara Sanat Merkezi ‘ nde (ASM) Genel Sanat Yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

Ankara Sanat Merkezi Profesyonel Özel Tiyatro olarak Kültür Bakanlığına kayıtlıdır. Halen Halk Dansları, Tiyatro, Yaratıcı Drama, Sahne Palyaço eğitimi (Kostüm, makyaj, oyunculuk ve oyun bilgisi, mim sanatı) vermektedir. Türkiye de ilk defa Çocuk Tiyatro Okulu Programı ve Palyaço Okulu nu hayata geçirmiştir. 25 yılı aşkın bir süredir Profesyonel Palyaço olarak görev aldı. Philip Morris SA Anadolu Bölge de 2015 yılından beri Sanat Yönetmenliği görevini de sürdürmekle birlikte birçok Kurum ve Kuruluşta “İŞ’TE DRAMA” Programı ile eğitim çalışmalarına devam etmektedir, 2017 Yılında Güven Hastanesi Sanat Koordinatörlüğü görevini sürdürdü.

2009 yılından itibaren Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Seramik Bölümünde üç yıl eğitim almış ve çalışmalarına Seramik, Heykel ve Ağaç Oyma Branşlarında halen devam etmektedir. Türkiye Çağdaş Ressamlar Grubu Ankara Çankaya İlçe Temsilciliği görevinde bulundu. İlk Kişisel Karma Sergisini (Yağlı Boya ve Seramik) 2010 yılında açmıştır.

Halen birçok Kamu Kurum ve Kuruluşunda, Özel ve Devlet Okullarında Halk Dansları, Yaratıcı Drama ve Tiyatro, Seramik, Semazen dersleri vermektedir.

2020-2022 yılları arasında Ankara Kent Konseyi Kültür ve Çalışma Grubu Sahne Sanatları Sözcülüğü görevlerinde bulunmuş ve Ankara Tiyatroları için yardım ve destek çalışmaları yürütmüştür. Halen Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Kent Sahne Genel Sanat Yönetmenliği görevini sürdürmektedir. 2021 yılında iki ayrı Kale Sanat festivalinin koordinatörlüğünü yapmıştır. 2012 yılından itibaren Geleneksel Türk Tiyatrosu, Hikayeler ve Meddah üstüne çalışmalar yapmaktadır. Türk Tarih Müzesinde meddah sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

20 den fazla çocuk ve büyük oyunu bulunan Bülent Durmaz aynı zamanda, yayımına hazırlanan Aletli ve Hayvan Taklitli Oyun ve Dans Atlası, Sahne ve Çocuk ile Yaşam ve Drama adlı kitapları ile “İŞ’TE DRAMA’ çalışma programı bulunmaktadır.

Davul ve Perküsyon Grubu, bağlama, kaval, flüt, piyano ve ut çalmaktadır. Evli ve Bir Erkek Çocuk sahibidir. Halen Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Ankara Sanat Merkezinde aktif olarak Genel Sanat Yönetmenliği ve Dans Tiyatrosu çalışmalarını sürdürmektedir.